Sport     | 30.04.2018. 13:10 |

Lejla Tanović pobijedila na UCI utrci u Vodicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Najuspješnija bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović i devetorostruka državna prvakinja ostvarila je ubjedljivu pobjedu na UCI C2 utrci u Vodicama. Ovim uspjehom bh. brdska biciklistkinja i takmičarka profesioanlog SMF tima osvojila je novih 30 UCI bodova za svjetski poredak.

Tanović je tako ponovila uspjeh iz prošle sezone na ovoj stazi gdje je također završila na prvom mjestu.

- Lejla je došla na utrku s veoma dobrom formom i također smo znali da nas očekuje tehnički zahtjevna staza. Međutim, vremenski uslovi su bili veoma teški zbog visokih temperatura tako da nismo mogli pretpostaviti kako će to uticati na njenu vožnju. Utrka je bila zahtjevna za sve takmičare i vidjeli smo mnogo padova i odustajanja ali Lejla se veoma brzo adaptirala i preuzela vodeću poziciju koju je držala do kraja utrke - rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Ovo je ukupno peta pobjeda sa UCI utrka u karijeri Lejle Tanović što su ujedno i jedine pobjede na UCI utrkama u historiji biciklizma u Bosni i Hercegovini.

- Izuzetno sam sretna pobjedom na utrci pogotovo jer su uslovi bili veoma teški. Startala sam loše i izgubila nekoliko pozicija ali na prvom težem brdu sam pojačala tempo i preuzela vodstvo. Prva dva kruga radi temperature koja je bila viša od 30 stepeni osjećala sam da ne mogu da vozim onako kako bih željela. Ipak, nakon toga sam se prilagodila i pojačala tempo. Dalje nastavljamo sa pripremama, a naredna utrka očekuje me sredinom maja u Sloveniji - rekla je Tanović.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Posljednja Ćiro biciklijada u 2023 godini promovirala cikloturističke potencijale grada Stoca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta