Servisne informacije     | 01.05.2018. 09:56 |

Za prvomajske praznike sunčano, od četvrtka naoblačenje s kišom i pljuskovima

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 1. maja (FENA) - U Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. U drugom dijelu dana umjeren razvoj oblačnosti će u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima.

Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni.

Slično vrijeme preovladavat će i u srijedu. U Hercegovini će biti sunčano s malom do umjerenom naoblakom, a u Bosni pretežno sunčano prijepodne, dok će u drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti usloviti jače pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14, a najviša dnevna temperatura većinom između 24 i 29 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se prognozira za sjeveroistok Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna između 20 i 25 stepeni.

Pretežno oblačno s kišom i pljuskovima bit će i u petak. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviše dnevne između 20 i 25.

Slično vrijeme će biti i u subotu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije