Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 03.05.2018. 11:04 |

Njemačka policija izvela raciju u migrantskom skloništu nakon protesta

FENA Internet

BERLIN, 3. maja (FENA) - Njemačka policija je izvršila raciju u skloništu za migrante gdje su prije tri dana izbili sukobi oko 150 migranata i policije zbog deportacije 23-godišnjeg mladića iz Togoa, javlja Reuters.

Sukobi koje je policija opisala kao ekstremno agresivne i nasilne, izazvali su reakciju ultradesničarskih političara koji tvrde da je dolazak 1,6 miliona migranata "dovelo do kolapsa pravne države“. Policija u južnom gradu Ellwangenu je pustila mladića identificiranog kao Yussif O. koji je trebao biti deportovan, a kako bi izbjegli eskalaciju.

Tokom protesta migranti su udarali šakama u policijsko vozilo i jedno od njih oštetili. Otvorena je istraga o slučaju, ali nema nikakvih detalja o raciji koja je jutros pokrenuta. Više od 500 osoba boravi u centru i to uglavnom iz afričkih zemalja poput Nigerije, Gvineje i Kameruna.

Policijski zvaničnik je rekao da vladavinu prava ne može narušiti jedna grupa migranata.

-Vjerujemo da ova grupa ljudi djeluje pod pritiskom teške situacije i da bi se u drugim okolnostima ponašala mnogo trezvenije – rekao je policijski zvaničnik.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sunak i Scholz: Evropa se mora ujediniti u podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije

U Njemačkoj optuženo šest stranih državljana za planiranje terorističkih napada

Njemačka nastavlja saradnju s palestinskom agencijom UNRWA

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu