Ekonomija     | 03.05.2018. 12:05 |

'Jahorina ekonomski forum' - U fokusu regionalna saradnja

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 3. maja (FENA) -  Započeo je dvodnevni “Jahorina ekonomski forum”, a u fokusu ovogodišnjeg skupa su teme vezane za bolju regionalnu povezanost kada je riječ o infrastrukturi, energetskim projektima, te saradnji privrednika u nastupima na trećim tržištima.

Treći "Jahorina ekonomski forum" počeo je uz prisustvo premijerke Srbije Ane Brnabić, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i brojnih gostiju.

Dodik je na otvaranju ukazao na važnost regionalne saradnje kao ključnog nositelja ekonomskog razvoja ovog područja, dok je srbijanska premijerka Ana Brnabić istakla važnost evropske perspektive za zemlje regiona.

Na forumu učestvuju predstavnici društveno-političkog života, međunarodnih institucija, diplomatskog kora, javnih i privatnih kompanija. Posebno će biti riječi o sivoj ekonomiji, carinskim barijerama, kao i problemu nezaposlenosti.

Forum organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

Na Jahorini održan 7. Termag Challenge Race, događaj koji BiH uvrštava na turističku kartu svijeta

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo