Bosna i Hercegovina     | 03.05.2018. 13:43 |

Stranka Ognjena Tadića od danas dio DNS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 3. maja (FENA) – Narodna stranka Ognjena Tadića danas je pristupila Demokratskom narodnom savezu (DNS) RS-a i tvrde da u ovom slučaju nije riječ o političkoj trgovini, već ne žele podjele na političkoj sceni u RS-u.

- Prošlost ćemo ostaviti istoričarima i politolozima, a budućnost moramo da stvaramo i danas smo odlučili da je stvaramo zajedno – ustvrdio je pedsjednik DNS-a Marko Pavić.

Istakao je da smatra da su DNS i Tadićeva stranka postigli dobar dogovor, te da će se zalagati da bolju budućnost građana, a ne pojedinaca.

I Ognjen Tadić, koji je od danas potpredsjednik DNS-a, smatra da su donijeli dobru odluku, jer politika stranke s kojom su se ujedinili "najviše ličini onome što je RS i njene potrebe".

- U vremenu, u kojem se više gleda ko će imati više štete od nečega, nego ko će imati priluku da uradi nešto dobro, treba reći da ove odluke nisu ni protiv koga – rekao je on istučući da politiku podjela i zavada treba pretvoriti u politiku udruživanja i dijaloga.

Tadić kaže da će pristupanjem njegove stranke DNS, uz HDZ i SDA, sada biti zastupljen na sva tri nivoa vlasti.

Na pitanje da li će podržati izbor za člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika, od koga je dva puta gubio izbore dok je bio u SDS-u, Tadić je dodao da niti jedan pojedinac u političkom životu ne donosi takve odluke, već organi stranke.

Rekao je i da stoji iza svih svojih odluka u prošlosti.

Marko Pavić smatra da SNSD, s kojim su u koaliciji u RS-u, ima svoje razloge zašto još nisu saopćili ime zajedničkog kandidata za predsjednika ovog bh. entiteta te je za to još rano. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo