Bosna i Hercegovina     | 03.05.2018. 14:56 |

Rukovodstvo GP BiH susrelo se s ombudsmenicom Jasminkom Džumhur

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. ožujka (FENA) - Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Slobodan Krstić u četvrtak su se susreli s ombudsmenicom za ljudska prava u BiH Jasminkom Džumhur i njezinim suradnikom.

 Na sastanku su razgovarali o migrantskim procesima i stanju ljudskih prava, a u povodu aktualne situacije u vezi s povećanim brojem ilegalnih migranata na teritoriju BiH.

 Galić je kazao kako su pripadnici GPBiH od 1. siječnja do 29. travnja 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice otkrili 1.239 državljana zemalja visokog migracijskog rizika te da su 1.541 osobu spriječili da uđe u BiH na način da su odustale od pokušaja prelaska granice zbog angažiranja policijskih službenika na samoj graničnoj liniji s Crnom Gorom i Srbijom.

 "Uz mjeru odvraćanja ilegalnih migranata od prelaska granice, pripadnici GPBiH kontinuirano realiziraju ophodnje, nadzor i osmatranje, prikupljaju obavještajno-sigurnosne podatke, postavljaju zasjede i kontrolne punktove, pregledaju tovarne prostore teretnih motornih vozila i realiziraju mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama", izjavio je Galić, ističući da prema ilegalnim migrantima službenici postupaju sukladno međunarodnom humanitarnom pravu.

 Ombudsmenica Džumhur interesirala se o načinu postupanja, procedurama i problemima ilegalnih migranata, a u kontekstu zaštite ljudskih prava, o čemu ju je informiralo rukovodstvo GPBiH, izvijestili su iz GPBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo