Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 13:58 |

CIK organizirao seminar za političke subjekte

FENA Saopćenje

Poštovani korisnici servisa FENA-e iz Centralne izborne komisije smo zamoljeni da emitiramo  novo, izmijenjeno saopćenje  u odnosu na ono objavljeno u 13.35 sati. Izmjene se  boldirane: 

 

SARAJEVO, 4. maja (FENA) -  Centralna izborna komisija BiH danas je u Centru za edukaciju u Sarajevu organiziralala jednodnevni seminar za političke subjekte pod nazivom “Registracija političkih subjekata za učešće na neposrednim izborima”, kojem je prisustvovalo više od 70 predstavnika političkih subjekata.

Cilj seminara je bio upoznavanje političkih subjekata (političkih stranaka i potencijalnih nezavisnih kandidata) o obavezama i rokovima u podnošenju prijava za ovjeru učešća na neposrednim izborima, kao i postupanju Centralne izborne komisije BiH prilikom provedbe procesa provjera podnesenih prijava, kandidatskih listi i kandidata.

Učesnicima seminara se obratila i predsjednica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić koja je, pored ostalog, istakla značaj ovakvih seminara koji olakšavaju rad u izbornom periodu i Centralnoj izbornoj komisiji BiH, ali prije svega su od velike pomoći za političke subjekte, pogotovo novoformirane političke stranke i potencijalne nezavisne kandidate – saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Iz CIK-a podsjećaju sve potencijalne kandidate na Općim izborima 2018. godine da do dana raspisivanja izbora moraju imati prijavljeno prebivalište u izbornoj jedinici za koju se imaju namjeru kandidirati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'