Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 14:39 |

Izdvojena sredstva za cestovnu infrastrukturu i poticaje u poljoprivredi

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. svibnja (FENA) – Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je u petak Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2018. godinu koji obuhvaća održavanje, zaštitu, rekonstruiranje, izgradnju i druge mjere i aktivnosti koje se provode u cilju očuvanja postojeće cestovne infrastrukture i sigurnosti cesta.

Za nastavak realiziranja projekata iz 2017. godine osigurano je 4.582.156,15 maraka, a za planirane projekte u ovoj godini iznos od 4.035.430,64 marke, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Među najznačajnijim projektima koji će se realizirati istaknuti su saniranje dionica Tromeđa-granica Zapadnohercegovačke županije, Žitomislić-Čitluk, Dračevo-Cerovica, Čapljina-Struge-Gabela, Stolac-Brana, Sovićka vrata-potok Zec, Konjic-Borci, Glavatičevo-Bjelimići, Kostajnica-Buturović Polje i Potoci-Rujište-Ćesim.

Vlada je usvojila i Program utroška sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji u iznosu od 1.200.000 maraka.

Na sjednici je istaknuto kako je cilj Programa podizanje proizvodnje na razinu samoodrživosti, povećanje kapaciteta, zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima i razvitak poljoprivrede koja je od značaja za turizam i ekologiju.

Također, usvojena su i izvješća o izvršenju Proračuna HNŽ-a i tekuće pričuve za 2017. godinu, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a izdvojila pola milijuna maraka za Zračnu luku Mostar

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu