Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 17:18 |

Osuda prijetnji novinaru BN-a i zahtjev da SNSD sankcioniše Tukića

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. maja (FENA) - Klub novinara Banja Luka najoštrije je osudio, kako navode, prijetnje i uvrede koje je visoki funkcioner SNSD-a Milan Tukić jučer, na Svjetski dan slobode medija, uputio novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću.

- Ovo nije prvi slučaj da Tukić vrijeđa novinare na društvenim mrežama. Klub novinara Banja Luka poziva sve političare da se suzdrže od neprimjerenih riječi – navodi se u saopćenju i podsjeća da su prijetnje novinaru BN televizije uslijedile su nakon što je Tukić objavio twit: "U Banjoj Luci, na Trgu Krajine, otvoren Sanatorijum. Radno vrijeme: svakim danom od 18:00 časova".

Klub novinara očekuje i traži od SNSD-a da, kako navode, na najstrožiji način sankcioniše Tukića, „zbog uvrede nanesene građanima Banje Luke i Republike Srpske koji svakoga dana na Trgu Krajine porodici Davida Dragičeviću pružaju podršku u potrazi za pravdom i istinom o misterioznoj smrti njihovog sina".

Očekuju od rukovodstva SNSD-a da sankcioniše Tukića te daju podršku porodici Davida Dragičevića i grupi "Pravda za Davida" u njihovoj borbi za pravdu i očekuje da istina o misterioznoj smrti Davida Dragičevića konačno bude objelodanjena.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo