Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 18:23 |

'Dječije radosti' u sklopu obilježavanja Dana općine Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - U sklopu obilježavanja Dana općine Stari Grad Sarajevo danas je u Štrosmajerovoj ulici održan Festival košarke na kojem su se takmičili starogradski osnovci, kao i zabava za najmlađe uz mađioničare, animatora, maskote, face painting, edukativne radionice...

Tako je jedna od centralnih gradskih šetnica postala na nekoliko sati poligon za dječiju igru, zabavu i sportske aktivnosti.

Vesele ekipe košarkaša prodefilovale su od Gradske tržnice, Ferhadijom, do Štrosmajerove ulice gdje su se tokom cijelog dana odigravale utakmice.

Festival košarke organizovali su Košarkaški klub BBY i Općina Stari Grad Sarajevo.

- Današnji festival košarke u Starom Gradu je vrhunac naše zajedničke pozitivne košarkaške priče. Košarka se vraća Starom Gradu, a Stari Grad košarci. Djeca vole sport. Košarku vole dječaci i djevojčice, vole da se igraju. Za nas je ovo jedna velika satisfakcija da nastavimo ovim putem - izjavio je Admir Sakoč, direktor Košarkaškog kluba BBY.

Oni nešto mlađi, uzrasta do šest godina počeli su se okupljati u Štrosmajerovoj ulici već od 14.00 sati nestrpljivo čekajući da zabava počne.

Dok su se jedni družili s omiljenim maskotama Spidermana, Hulka, Else, Ane, Olafa, Mickey i Minnie Mouse, drugi su se odlučili za popularni facepainting i izradu velikih balona od posebne tekućine.

Najviše pažnje privukao je teren za sumo hrvače gdje su se najhrabriji dječaci i djevojčice okušali u hrvanju odjeveni u posebna odijela.

Oni najmlađi najviše su bili privučeni stolovima sa priborom za crtanje gdje su se okušali u oslikavanju znamenitosti Starog Grada.

Na kraju je za sve njih održana zabava sa mađioničarem.

Predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport su najboljim košarkaškim ekipama podijelili pehare i medalje, a mališanima prigodne knjige i slikovnice.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je uputio čestitke najboljim ekipama, te izrazio zadovoljstvo što najmlađi stanovnici ove općine pokazuju talenat i ljubav prema sportu.

- Željeli smo da Dan općine približimo i onim najmlađim, pa smo osmislili sadržaje za sve uzraste. Zaista je lijepo vidjeti ovako našu djecu i vjerujem da je naš zadatak usmjeravati ih od malih nogu prema sportu i pravim vrijednostima. Nadam se da su među njima budući uspješni sportisti, inžinjeri, ljekari i da će jednog dana biti ponos naše općine - kazao je Hadžibajrić.

Dani Općine Stari Grad traju do 18. maja, a sutra je na programu svečani koncert KUD 'Baščaršija' u Domu Oružanih snaga BiH, u 19.00 sati, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana