Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 05.05.2018. 10:30 |

Knjiga.ba - I u maju stižu noviteti iz naše knjižare

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. maja (FENA) - Najveća online knjižara u BiH, na adresi Knjiga.ba, i ovog mjeseca predložila je posebno interesantne, nove naslove, iz kojih su izdvojili "Ubistvo Komtura - Ideja se ukazuje" - 1. dio Harukija Murakamija, "O junacima i grobovima" Ernesta Sabata i  "Umjetnost zavođenja" Roberta Grina.

U ovom prvom dijelu romana "Ubistvo Komtura" jasno da je Murakami uspio da objedini gotovo sve glavne i prepoznatljive osobenosti svog pisanja uz duboke, slojevite i dalekovide opservacije o savremenom svijetu.

Glavni junak je slikar, portretista na glasu, koji se poslije razvoda povlači u vikendicu svog druga čiji je otac poznati slikar starije generacije. Jednog dana na tavanu pronalazi skrivenu sliku "Ubistvo Komtura", koja u tradicionalnom japanskom stilu prikazuje istoimenu scenu iz Mocartove opere "Don Đovani". Njegov izolovan život u divljini bit će od tog trenutka ispunjen brojnim misterijama, nesvakidašnjim susretima i čudesnim otkrićima.

Knjiga "Umjetnost zavođenja" je vješta sinteza ideja i zaključaka velikih mislilaca poput Frojda, Ovidija, Kjerkegora i Ajnštajna, kao i poznatih istorijskih zavodnika i zavodnica. Od Kleopatre do Džona F. Kenedija, od Endija Vorhola do Džozefine Bonaparate, ova knjiga ulazi u samu srž karaktera zavodnika i detaljno, analitički objašnjava njihove taktike, pobjede, ali i poraze.

"Umetnost zavođenja" je djelo koje će čitaoca naučiti kako da dobije ono što želi od bilo koga, ali i kako da ne dozvoli da mu bilo ko oduzme nešto što ne želi da da, saopćeno je iz Pressa Leftora.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Hadžimehmedović: Pomogli smo online rad više od 170 obrazovnih institucija

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta