Bosna i Hercegovina     | 05.05.2018. 19:46 |

Tribina Bloka žena Nezavisnog bloka na Ilidži

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.maja (FENA) - Blok žena Nezavisnog bloka organizirao je javnu debatu ''Angažirane žene – nova politika i evropska BiH'' koja je održana na Ilidži.

Debata je organizirana s ciljem da se podstakne, ohrabri i razvija ženski aktivizam u Bosni i Hercegovini, te je bilo govora o angažiranosti žene u bosanskohercegovačkom društvu i njenom ekonomskom osnaživanju, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Javnu debatu je moderirala sarajevska glumica Irina Dobnik, a skupu su se obratile predstavnice Bloka žena, razmjenjujući njihove motive i iskustva za aktivizam u društvu, politici, ekonomiji, kao i profesorica sa Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Munira Šestić.

 - Filozofija Nezavisnog bloka je – jednake šanse za sve. Svi moramo imati iste mogućnosti. Blok žena ravnopravno učestvuje u kreiranju politika i projekata Nezavisnog bloka i vjerujemo kako će veći angažman žena u politici donijeti pozitivne trendove kakve imaju i moderne demokratske stranke u razvijenoj Evropi - istakla je predsjednica Bloka žena i članica Predsjedništva NB-a Dženana Hodžić.

Kazala je da ova javna debata pokazuje da žene imaju snagu i da znaju kako pozicionirati svoje interese i prioritete, naglašavajući da se ovo društvo mora mijenjati i da nova politika mora pokrenuti zemlju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sufinansira izgradnju dnevnog centra na Ilidži

Nakon 30 godina u Velikom parku na Ilidži zasjala ulična rasvjeta

Izmješteni migranti iz kuće u naselju Pejton na Ilidži

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo