Bosna i Hercegovina     | 06.05.2018. 11:46 |

Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 6. svibnja (FENA) - Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega svečano je obilježen u subotu, u organizaciji Odbora za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i gradskih braniteljskih udruga.

 Program obilježavanja započeo je misom za sve poginule i umrle branitelje, koja se služila u  crkvi Uznesenja BDM na Brijegu. Misu je predmolio gvardijan fra Tomislav Puljić.

 Po završetku mise slijedilo je okupljanje kod Gradske sportske dvorane na Pecari te formiranje kolone za mimohod, koji je  bio središnji i najsvečaniji događaj obilježavanja jer se prvi put organizirao mimohod s 21 stijegom ratnih postrojbi.

 U mimohodu su sudjelovali branitelji, predstavnici vlasti, limena glazba Oružanih snaga BiH i Mažoretkinje Široki, priopćeno je u nedjelju na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

 Nakon mimohoda Ulicom fra Didaka Bunitća i dolaska svečane kolone na Trg širokobrijeških žrtava uslijedile su protokolarne radnje čitanja kratke povjesnice o sudioništvu širokobrijeških branitelja u Domovinskom ratu te svečano prinošenje stjegova širokobrijeških ratnih postrojbi,  polaganje vijenca, paljenje svijeća i molitva kod križa u znak zahvalnosti i sjećanja na sve poginule.

 Program je nastavljen u kinu Borak održavanjem svečane akademije kojoj su, uz branitelje, nazočili i njihovi gosti te visoki dužnosnici lokalne, županijske i državne vlasti, kao i predstavnici inozemnih institucija.

 Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević u pozdravnim riječima je izrazio zahvalnost prema braniteljima i čestitao im njihov dan.

 Prigodne riječi uputili su i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, ratni načelnik Anđelko Mikulić, županijski ministar branitelja Mladen Begić i predsjednik Odbora za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg Boro Hrkać.

 Po završetku akademije organiziran je prigodni domjenak i druženje u prostoru ugostiteljskoga objekta "Park".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta