Servisne informacije     | 06.05.2018. 14:23 |

U toku čišćenje zemlje i stabala s kolovoza na M-15 Ključ-Sanski Most

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - U toku je čišćenje zemlje i stabala s kolovoza, zbog čega je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most na dionici Tomina-Vrhpolje. Za vrijeme obustave, saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, obustavljen je saobraćaj ispod podvožnjaka na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17. Za vrijeme obustave, saobraća se alternativnim pravcima.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Glave-Gračanica (08-15 sati).

Radovi na sanaciji udarnih rupa izvode se na dionici M-14 Srbljani-Bosanska Otoka, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo