Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.05.2018. 18:51 |

Prigodnom priredbom i bazarom u Tuzli i ove godine obilježavanje Majčinog dana

FENA

TUZLA, 6. maja (FENA) – Međunarodni dan majki i majčinstva, 13. maj već treću godinu na prikladan način obilježit će članice "Nove ženske inicijative“ iz Tuzle.

Prema riječima predsjednice udruženja Amele Hajvaz, u utorak, 8. maja u Kristalnoj dvorani hotela "Tuzla“ bit će organizirana priredba pod nazivom "Majkama“, uz sudjelovanje učenika i hora OŠ "Brčanska Malta“.

Učenici spomenute škole na temu Majčinog dana upriličili su takmičenje, a autorima najuspješnijih likovnih radova biti će uručene prikladne nagrade, izjavila je za Fenu Alisa Salković, koordinatorica programa NŽI za obilježavanje Majčinog dana.

- U saradnji s nama, učenici i nastavnici škole 'Brčanska Malta' pripremili su priredbu, a takmičili su se u tome ko će uraditi najbolji likovni rad na temu majke i majčinstva. Žiri u sastavu Enisa Pilavdžić i Maja Fišća Delibegović odabrat će tri najbolja rada koja ćemo nagraditi na priredbi – kaže Salković.

Navela je da su u spomenutoj školi organizirali radionicu "dekupaža“, a nastali radovi bit će izloženi na "Malom bazaru“ koji će biti otvoren na Majčin dan, 13. maja.

- 'Mali bazar' je naša tradicionalna manifestacija koju priređujemo na poznatom Mostu s kipovima, a radi se o prodajnoj izložbi rukotvorina članica udruženja. Ovoga puta bazar ima humanitarni karakter, jer će sav novac od zakupa štandova biti uplaćen na račun dječijeg odjela Klinike za palijativnu njegu UKC-a Tuzla – rekla je Hajvaz.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen Međunarodni dan majki i majčinstva

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana