Najave     | 07.05.2018. 11:39 |

U srijedu štrajk upozorenja u osnovnim školama HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - Štrajk upozorenja u osnovnim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku održat će se 9. svibnja, i to prvi školski sat u obje smjene, priopćio je Sindikat učitelja HNŽ-a.

 Sindikat učitelja traži donošenje i usklađivanje koeficijenata i potpisivanje kolektivnog ugovora, potom donošenje zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, donošenje pedagoških standarda i normativa, isplatu tužbi po pravomoćnim presudama, te vraćanje isplate porodiljama na 100 posto. 

 Također traže da se djelatnicima koji rade na određeno do 30. lipnja 2018. godine omogući godišnji odmor kako bi mogli ostvariti pravo na regres. 

 Ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune u Sindikatu kažu kako će biti primorani koristiti zakonom predviđene mjere, uključujući prosvjede i generalni štrajk, navodi se u priopćenju.

 Podsjećamo, jutros je štrajk upozorenja prvi sat prve smjene održan u svim srednjim školama HNŽ-a, a bit će održan i prvi sat druge smjene u 13:30 sati.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo