Kultura     | 07.05.2018. 12:05 |

Manifestacija IPC-a povodom Dana pobjede nad fašizmom

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Međunarodni centar za mir (IPC) povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope pripremio je za 8. i 9. maj u Sarajevu manifestaciju "Bosna i Hercegovina - kuća Evrope" u kojoj će učestvovati učenici OŠ "Safvet-beg Bašagić", Prve gimnazije i Srednje škole primijenjenih umjetnosti.

Kako je rekao direktor Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić, radi se o manifestaciji gdje će simbolički 'hranom za život' i bacanjem ruža u Miljacku započeti manifestacija sa više od 1.000 učesnika.

- Mladi će kreativno obilježiti ove historijske događaje. Svi će imati priliku da napišu ili izgovore svoju poruku. Škole su pripremile interaktivni muzičko-scenski i plesni performans u Gimnazijskoj ulici, izložbe, pozorišne predstave, filmske projekcije i u školama i na sportskim terenima bit će odigran fudbalski meč BiH - Evropa - kazao je Spahić.

Kako je istakao, ovo je glas nove generacije, naglašavajući da je ova fudbalska utakmica igranje sa 'samim sobom'.

Spahić je podvukao da će svi imati priliku da naglas kažu sve što žele, te da će za to biti pripremljene i krede, ali i govornica na kojoj će svako moći reći šta želi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svečani koncert Sarajevske filharmonije u Vijećnici povodom Dana pobjede nad fašizmom

U Brčkom obilježen Dan pobjede nad fašizmom

U Mostaru obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo