Ekonomija     | 07.05.2018. 15:41 |

Konferencija o dijaspori i razvojnim projektima u turizmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Konferencija "Bosanskohercegovačka izvrsnost - Uloga dijaspore u jačanju ekonomskih kapaciteta Bosne i Hercegovine" bit će održana 29. i 30. juna u Bihaću u organizaciji Ekonomskog fakultet Univerziteta u Bihaću i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona, uz podršku USAID Projekta "Diaspora Invest" te partnera - WWF Adria "Zaštićena područja za prirodu i ljude", Privredne komore USK i BH Futures Foundation.

- Ove godine ćemo u fokusu imati teme o turizmu i dijaspori, a razgovarat ćemo o primjerima dobre prakse mobilizacije ekonomskog potencijala dijaspore te obuhvatiti pozitivne primjere privatne inicijative u razvoju turizma - kazala je predstavnica Ekonomskog fakulteta Dijana Vuković.

Predsjednica Organizacionog odbora Mirela Kljajić-Dervić naglasila je da postoji velika potreba za povezivanjem znanja, prakse i tržišta.

- U analizi tržišta i procjene mogućih investicija, moramo se okrenuti prema onim izvorima koji nisu iskorišteni, a nude mnogo. Zbog toga je izuzetno važno da na ovom skupu okupimo bh. dijasporu i sa njima razgovaramo, ne o pomoći i donacijama, već o ulaganjima i partnerstvu - podvukla je.

Konferencija će okupiti govornike iz privatnog i javnog sektora, a očekuje se dolazak i najmanje pedeset potencijalnih investitora, saopćili su organizatori. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'