Regija     | 07.05.2018. 15:41 |

Slovenska policija proteklog vikenda otkrila 49 ilegalnih migranata

FENA Agencije

LJUBLJANA, 7. svibnja (FENA) - Slovenska policija je krajem prošlog tjedna na području pograničnih općina Metlika i Črnomelj otkrila 49 stranaca koji su ilegalno prešli hrvatsko-slovensku granicu, objavila je u ponedjeljak policijska uprava iz Novog Mesta.

Radi se o državljanima Pakistana, Alžira, Maroka, Iraka i Libije, a svi su u Sloveniji zatražili međunarodnu zaštitu, nakon čega su smješteni u centar za azilante.

Slovenski mediji ovog proljeća sve češće iznose podatke o povećanom broju ilegalnih migranata koji  preko Hrvatske i Slovenije žele stići u zapadnu i srednju Europu na svoje konačne željene destinacije, te o navodnoj novoj migrantskoj ruti iz sjeverozapadne Bosne, a najčešće se nastoje ilegalno prebaciti koristeći se mjestima gdje je niži vodostaj rijeke Kupe, gdje su prilikom pokušaja prelaska bili zabilježeni i slučajevi utapanja, prenosi Hina. 

Na potrebu bolje koordinacije aktivnosti na sprječavanju ilegalnih migracija i trgovine ljudima uzduž tzv. balkanske rute u nedjelju je u razgovoru s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom prilikom njegova radnog posjeta Ljubljani upozorio i slovenski premijer Miro Cerar.

Osim toga, tema migracija postala je i jednom od točaka u kampanji pred izbore za parlament koji se održavaju 3. lipnja, nakon što su pojedini kandidati stranaka krajnjeg desnog spektra iznosili kasnije demantirane podatke o tome da je na području Velike Kladuše u BiH navodno 50-ak tisuća migranata koji žele ući u Schengenski prostor, te da vlada Mire Cerara za migrante odvaja više nego za one svoje građane koji su socijalno ugroženi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Napao žene na splitskoj Rivi, policija ga uhitila

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana