Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 15:53 |

Policija otkrila učesnike pucnjave u centru Banje Luke

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. maja (FENA) - Iz Policijske uprave Banja Luka saopćili su da je, nakon sinoćne pucnjave u centru tog grada, utvrđeno da je iz vatrenog oružja pucao sedamnaestogodišnjak, i to u vazduh, a nakon što ga je vozilom udario N.O. (1991.) iz Mostara.

Pucnjava se dogodila oko 23.50 sati, a dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla osam osoba romske nacionalnosti, koji se mogu dovesti u vezu s prijavom tog slučaja.  

- Daljim radom policijski službenici su utvrdili da je N.O. (1991.) iz Mostara vozilom marke 'opel' udario sedamnaestogodišnjaka i nanio mu povrede, nakon čega je sedamnaestogodišnjak pucao iz pištolja u vazduh, a pištolj je nakon događaja sakrio petnaestogodišnjak iz Sarajeva – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Pištolj je naknadno pronađen i poslužit će, kako dodaju, kao dokaz u krivičnom postupku. 

O svemu su upoznati dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji su naložili da se sedamnaestogodišnjak ispita na okolnosti izvršenja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, kao i da se petnaestogodišnjak N.O. (1989.) iz Sarajeva ispita na okolnosti izvršenja krivičnog djela prikrivanje.

Također, naloženo je i da se N.O. ispita na okolnosti izvršenja krivičnog djela teška tjelesna povreda.

Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, o čemu će se dostaviti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Iz SDS-a su prethodno saopćili da je "obračun, koji se sinoć dogodio u centru Banje Luke, samo nastavak događaja, koji vode ka jednom jedinom zaključku - Banja Luka više nije siguran grad".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana