Sport     | 08.05.2018. 09:43 |

Evropski pokret u BiH dodjeljuje priznanje Vahidu Halilhodžiću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Evropski pokret u BiH će u petak u Sarajevu organizirati svečani prijem povodom 70. godišnjice osnivanja i postojanja Internacionalnog Evropskog pokreta, sa sjedištem u Briselu, a u sklopu projekta obilježavanja Dana Evrope u BiH.

Tom prilikom, predstavnici Evropskog pokreta će uručiti najviše priznanje naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine - Orden Evropskog pokreta Vahidu Halilhodžiću, jednom od najboljih igrača i napadača nekadašnje Jugoslavije i Evrope u svoje vrijeme, koji je nakon okončanja aktivne sportske karijere nastavio jednako uspješnu trenersku klupsku i reprezentativnu karijeru širom svijeta.

Evropski pokret u BiH tradicionalno i u kontinuitetu obilježava Dan Evrope u BiH od 2005. godine, promovirajući uspješne lokalne zajednice, privredne subjekte, druge kolektivne organizacije i pojedince iz zemlje i inostranstva, koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija države, razvoju društvene zajednice i međunarodnog ugleda i imidža Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Plakalo razgovarao sa ministricom za EU integracije Srbije Tanjom Mišćević

Plakalo: Poruke predsjednice EK jasne, bez reformskih zakona nema novca, a izgleda ni početka pregovora sa EU

Plakalo: Predstojeći izvještaj EK o BiH će biti pozitivniji od prethodnih iako BiH nije napravila veliki pomak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom