Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 12:57 |

Delegacija GPBiH na Konferenciji direktora graničnih policija i carina

FENA Saopćenje

CAVTAT, 8. svibnja (FENA) - Izaslanstvo Granične policije BiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem sudjeluje na Konferenciji direktora graničnih policija i carina Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koja se u utorak održava u Cavtatu.

Konferencija je organizirana u okviru Trilateralne inicijative pod pokroviteljstvom Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica (EXBS Program) za BiH i Srbiju Biroa za međunarodnu sigurnost i sprečavanje širenja naoružanja Vlade Sjedinjenih Američkih Država, priopćili su iz Granične policije BiH.

Trilateralna inicijativa uspostavljena je 2010. godine u koordinaciji EXBS Programa i direktora carinskih organa i graničnih policija tri zemlje s ciljem promoviranja prekogranične suradnje i jačanja kapaciteta zajedničkog djelovanja i aktivnosti.

Uz direktora Galića na konferenciji iz GPBiH sudjeluje i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu i ujedno koordinator iz GPBiH za EXBS Program Vladimir Popović, navodi se u priopćenju.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo