Ekonomija     | 08.05.2018. 13:18 |

U 234 kontrole otkrivena 84 neprijavljena radnika i zapečaćeno 48 objekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH (PU FBiH) je u ponedjeljak izvršila ukupno 234 inspekcijska nadzora na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, drvno-prerađivačku, trgovinsku i druge uslužne i proizvodne djelatnosti.

Inspekcijskom nadzoru prethodile su aktivnosti koje su proveli obavještajno-istražni inspektori čiji su se podaci koristili prilikom planiranja kontrola.

U toj aktivnosti inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 84 neprijavljena radnika, 61 obveznika koji nije izdavao fiskalne račune, 24 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 25 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 48 objekata, a u 117 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 273.860 KM.

Zbog ugožavanja sigurnosti inspektora prilikom provođenja inspekcijskog nadzora u jednom ugostiteljskom objektu na području Kantona Sarajevo bila je neophodna intervencija pripadnika Policijske uprave Novo Sarajevo, saopćeno je iz PU FBiH. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pojačani inspekcijski nadzori od sutra na području Federacije BiH

Pojačani inspekcijski nadzori u Federaciji BiH

U  316 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 66 radnika 'na crno' 

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo