Najave     | 16.05.2018. 09:56 |

U Sarajevu sajam kineskih obrazovnih institucija iz Pekinga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Učesnici na sajamu Beijing 2018 sutra će u Sarajevu predstaviti kineske srednje i visokoobrazovne institucije iz Pekinga te njihove ponude za naučnu saradnju, zajedničko učešće na seminarima, konferencijama, stipendiranje i razmjenu studenata, učenika i predavača, internship programe te spremnost da studente upisuju na bosanskohercegovačke univerzitete odnosno srednje škole.

To je jedinstvena prilika za prijem velikog broja kineskih studenata na bh. univerzitete, srednje škole i sl., koji namjeravaju od sljedeće školske godine posjetiti BiH, ali i prilika za bh. učenike i studente da započnu ili nastave studij u Pekingu, gradu s više od 20 miliona stanovnika, saopćeno je iz Edukacionog centra Interlingua.

Među izlagačima će biti: Beijing Municipal Education Commission, Beijing International Education Exchange Center, Beijing Education Media Group, Central University of Finance & Economics, China University of Political Science and Law, International School of Beihang University, Beijing University of Chemical Technology, Communication University of China, Beijing Wuzi University i mnogi drugi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

Xi: Moramo posmatrati i razvijati bilateralne odnose na svestran način

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana