Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 22:39 |

Učenici i profesori iz četiri općine razvijaju međusobnu suradnju

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 8. svibnja (FENA) - U okviru projekta “Poštuj moju različitost”, NDC Prijedor je u utorak realizirao follow-up aktivnost za multi-etničku skupinu od 125 učenika i profesora.

 Na inicijativu profesora i učenika, aktivnost je obuhvatila zajedničku posjetu Jajcu - Muzeju Avnoja, Travniku- rodnoj kući Ive Andrića, Vlašiću i Banjoj Luci.

 Sa svim realiziranim zajedničkim aktivnostima projekt “Poštuj moju različitost” poziva na toleranciju, solidarnost i uzajamno razumijevanje. Multi-etničkom saradnjom međuentitetskih opština koja je podržana od strane ministarstava, lokalnih zajednica, direktora i profesora poziva na dalji razvoj saradnje, jačanje i osnaživanje mirovnog omladinskog aktivizma, priopćeno je iz NDC-a Prijedor.

Sa ovim follow-up izletom, realizirane su sve planirane aktivnosti u okviru projekta. Uz podršku Veleposlanstva SAD u Sarajevu, projekt “Poštuj moju različitost” se realizira u razdoblju od rujna 2017. do svibnja 2018. godine.

Srednje škole koje su uključene u spomenuti projekt su: SŠC „Nikola Tesla, Kozarska Dubica, SŠS Kostajnica, SŠC „Đuro Radmanović“ i Gimnazija „Petar Kočić“, Novi Grad i Opća Gimnazija i Mješovita srednja škola „Safet Krupić“ iz Bosanske Krupe.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Na području Prijedora provodi se proces ekshumacije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Ademović u Prijedoru: Potreban jači institucionalni odgovor na uznemiravanje povratnika

IGK - Genocid u Prijedoru ostaje opomena čovjeku i čovječanstvu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'