Servisne informacije     | 09.05.2018. 08:37 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u jugozapadnim dijelovima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Sokolac 9, Ivan-sedlo i Srebrenica 11, Livno 12, Bihać, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 13, Bijeljina, Prijedor, Tuzla i Zvornik 14, Banja Luka i Grude 15, Brčko, Doboj, Gradačac, Mostar, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 16, Neum i Trebinje 18.

Atmosferski pritosak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste. 

U BiH danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana doći će do  postepenog porasta oblačnosti.

Poslijepodne i u večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Ponegdje u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne pljuskovi mogu biti i intenzivniji. Vjetar će biti slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.Najviša dnevna temperatura od 21 do 26 stepeni.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana doći će do postepenog porasta oblačnosti. Tokom poslijepodneva i večernjim satima očekuji se kiša, pljuskovi i grmljavina. Pljuskovi lokalno mogu biti i intenzivniji. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana