Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 13:21 |

Na Dan pobjede nad fašizmom odata počast ubijenoj djeci Sarajeva

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 9.maja (FENA) - Kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995 a povodom sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, danas je održana manifestacija pod nazivom "A bili su samo djeca".

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Fikret Grabovica kaže da su već dvije decenije prošle, a bol ne prolazi. Može se čak reći da postaje i veći jer, kako je istakao, zločin ubijanja nedužnih i brutalnost načina na koji je to učinjeno, bivaju sve očigledniji.

Poručio je da je fašizam zlo koje nanosi nesagledive posljedice.

Naveo je da događaji širom svijeta, pa čak i u zemljama blagostanja u koje dolaze izbjeglice, šalju obeshrabrujuće poruke i slike očaja.

- Ljudi pate i sad nam je već jasno da opomene naše bosanskohercegovačke tragedije nemaju snagu koliko su imale bola. Moramo raditi na tome da se zlo nikada ne ponovi - poručio je Grabovica.

Uputio je poziv za mir cijeloj planeti da otvoreno i odlučno diže svoj glas protiv fašizma, rasizma, nacionalizma, terorizma i svakog bezumlja koji ima za cilj da uzme oružje u ruke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Odata počast ubijenoj djeci u sarajevskoj Jukićevoj ulici

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!