Ekonomija     | 09.05.2018. 14:22 |

Milićević razgovarala s izaslanstvom MMF-a o provedbi mjera iz Pisma namjere

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Federacije BiH razgovarala je danas s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kojeg predvodi Nadeem Ilahi, o predstojećim koracima u provedbi mjera iz Pisma namjere te zaključenju drugog pregleda.

Predstavnici MMF-a podržali su tromjesečno izvješće o izvršenju Proračuna FBiH, koje je u potpunosti u okviru predviđenih kriterija javne potrošnje.  

Milićević je obavijestila šefa i članove misije MMF-a o stanju izrade zakonskih propisa. Posebno su istaknuti Zakon o porezu na dohodak i Zakon o doprinosima, koji bi se uskoro trebali naći na sjednici Vlade, a koji će za učinak imati rasterećenje gospodarstvenih subjekata. Istaknut je i rekordan iznos predviđen u ovogodišnjem proračunu za kapitalna ulaganja, posebno za cestogradnju.

Također je razgovarano o glavnim ciljevima Vlade u pogledu fiskalnih reformi, reformi Razvojne banke i koordinaciji politika s kantonima, općinama i izvanproračunskim fondovima.

Na kraju sastanka, Milićević je čestitala Ilahiju za promaknuće koje je najavljeno, te poželjela uspjeh u daljnjem radu, saopćeno je Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo