Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 17:22 |

Odavanjem počasti na spomen-obilježjima u Tuzli obilježen 9. maj (VIDEO)

FENA

TUZLA, 9. maja (FENA) - Polaganjem cvijeća i vijenaca, te odavanjem počasti na spomen-obilježjima Slana Banja u Tuzli danas je obilježen 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Vijence su položili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Tuzla, predstavnici Vlade TK, boračkih udruženja te stranačkih i drugih organizacija uz prisustvo brojnih građana.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputivši građanima čestitke u povodu 9. maja, ukazao je na značaj ovog datuma.

-Ovo je važan datum i mi moramo neprekidno u našoj manifestacionoj i spomeničkoj kulturi njegovati i pokazivati pravac antifašizma - ističe Imamović.

Smatra da su i eurointegracije pravac antifašizma, i pripadanje Evropi, što je, kako je naveo, jedini način reintegracije BiH.

-Antifašizam je ono što bi trebalo da veže sve građane BiH, jer su građani ove zemlje dali više od bilo koje druge države u bivšoj Jugoslaviji u pobjedi planete nad Hitlerom - poručio je Imamović.

Čestitke građanima u povodu ovog višestruko značajnog datuma uputio je i kantonalni premijer Jakub Suljkanović, koji je ukazao na značaj "Zlatnih ljiljana" i svih onih koji su dali doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

Suljkanović je naglasio da je borba BiH protiv fašizma od 1941.-1945. i od 1992. - 1995. bila borba za civilizacijske tekovine zajedno sa svim ostalim narodima Evrope, ističići da su u toj borbi značajan doprinos dali građani BiH.

- Njegujući te tekovine i tradicije, mi krčimo put ka Evropskoj uniji i želja nam je da postanemo dio Evropske unije - poručio je.

Govoreći o Danu Zlatnih ljiljana, navodi da jer važno prisjetiti se svih onih koji su dali ono što je najvrednije, svoje živote koje su ugradili u temelje savremene BiH, dodavši da je ovo prilika da se za to zahvali njima i njihovim porodicama.

Organizator današnje svečanosti obilježavanja 9. maja na kompleksu Slanja Banja u Tuzli je Gradska uprava Grada Tuzla.

Pogledajte http://fena.ba/video/1732

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1-UZJYeejLZTPb4LTH7lC9Pgib9QQhF6o?usp=sharing 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Gradonačelnik Sedić upriličio prijem za dobitnike najviših ratnih odlikovanja

U Tuzli obilježen Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu