Stranačke aktivnosti     | 10.05.2018. 10:05 |

Saopštenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Kantonalno vijeće Stranke za BIH HNK Mostar održalo je 09.05.2018. godine u Mostaru svoju 17. sjednicu. Na sjednici su  usvojeni su kriteriji za formiranje izbornih listi Stranke za BIH HNK za opće izbore 2018. godine. Donesen je zaključak da Stranka za BIH na području HNK na opće izbore 2018. godine izlazi samostalno. 

Posebno je analiziran je položaj mladih u društvu. 

Stranka za BiH potpuno razumije probleme u kojima su se našli mladi i osuđuje uspostavljeni sistem vrijednosti koji preferira stranačko, rodbinsko i svako drugo favoriziranje. U ovo predizborno vrijeme vladajuće stranke nude predstavnicima mladih ustupke u smislu stipendiranja, zapošljavanja, finasiranja određenih projekata i druge vrste lične koristi u zamjenu za agitovanje i lobiranje u korist tih istih stranaka. Efekti toga su kratkoročni, lažni i koristi od toga ima samo mala grupa pojedinaca.

Stranka za BIH odbacuje takav princip i smatra ga podcjenjujućim u odnosu na mlade. Mladi mogu mnogo više doprinjeti razvoju našeg društva samo ako im se pruži šansa. 

Stranka za BIH mladima nudi uspostavljanje fer i pravičnog sistema vrijednosti. Nudimo da zajedno sa vam uspostavimo pravičan sistem i kod zapošljavanja i kod dodjele stipednija i kod uključivanj amladih u sve sfere odlučivanja. Nudimo sistem SPOSOBNI A NE PODOBNI. Veoma je važno da svi mladi bez obrzira na stranačku, rodbinsku ili neku drugu pripadnost imaju iste šanse za prosperitet, razvoj i zasnivanje porodice. Moramo vratiti povjerenje mladih u institucije Države. 

U narednom periodu Stranka za BIH će kompletnu svoju platformu vezanu za mlade predstaviti putem organizovanja okruglih stolova. Pozivamo mlade u HNK da se aktivno uključe u rješavanje svojih problema. Budite aktivni sudionici a ne posmatrači.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom