Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 10.05.2018. 11:15 |

Gradi se novi sportski teren u Starom Gradu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - U naselju Mihrivode u općini Stari Grad Sarajevo počela je izgradnja sportskog terena Bijela bašča, koji će stanovnici ove općine moći koristiti već početkom jula. Izgradnja će koštati oko 130.000 KM, a novosagrađeni teren bit će multifunkcionalni.

Na betonskoj plohi bit će iscrtan teren za mali nogomet dimenzija 25x15 m, kao i teren za košarku dimenzija 14x16,5 m. Bit će postavljena dva gola dimenzija 3x2 m, sa pripadajućom opremom i dva koša. Također, bit će postavljena i zaštitna ograda oko cijelog igrališta visine 6 m. Na ogradu će biti postavljeni reflektori, tako da će igralište biti osvijetljeno i u večernjim satima. Planirano je i postavljanje tribina, korpi za otpatke te izgradnja parkinga sa devet mjesta s prilazom. 

U toku su pripremni radovi koji podrazumijevaju ukljanjanje postojeće ograde, ostataka od ranijeg mobilijara i uklanjanje betonske podloge.

Na osnovu projektnog prijedloga koji je pripremio Sektor za lokalni razvoj za izgradnju sportskog terena Bijela bašča obezbjeđeno je 80 posto sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora.

Tako će istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansirati sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad sa 26.370 KM, saopćeno je iz ove sarajevske općine. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Pedstavljanje projekta izgradnje sportskih terena u kampusu Univerziteta Džemala Bijedića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana