Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 10.05.2018. 13:55 |

Grabčanović: Volio bih za protivnika dobiti Grude

FENA

TUZLA, 10. maja (FENA) - Završnica Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice igrat će se u Grudama 18. i 19. maja. Stručnjaci najveće šanse za plasman u finale daju ekipama Gruda i Jedinstva iz Tuzle, a mnogo manje Izviđaču iz Ljubuškog i Miri iz Prijedora.

Neposredno pred početak polufinalnih susreta obavit će se izvlačenje parova, pa se može dogoditi da se prije finala sastanu glavni favoriti, četverostruke prvakinje BiH Grude i Jedinstvo.

Trener Tuzlanki Elmir Grabčanović kaže da ne bi imao ništa protiv da se u polufinalu sastanu s domaćinom završnice.

- Volio bih izvući Grude, jer nakon što sam pregledao snimak našeg susreta od prošle subote, evidentirao sam čak 50 tehničkih pogrešaka naših igračica, a ipak smo izgubili samo s dva gola razlike (28:30). Bilo je tehničkih pogrešaka i na njihovoj strani, ali daleko manje - kaže Grabčanović za Fenu.

Smatra da se takva statistika u rezultatski važnijoj utakmici ne može ponoviti.

- Uvjeren sam da ih možemo dobiti, a možda će to biti lakše u polufinalu nego u finalu. Ipak, sačekat ćemo žrijeb parova, a mi ćemo se za Kup posebno pripremiti i vjerujem da imamo šanse za osvajanje trofeja – zaključio je Grabčanović.

Inače, Gruđanke su osvojile dva posljednja trofeja Kupa BiH, a prije toga pehar su osvajali banjalučki Borac šest puta, Jedinstvo četiri, Izviđač CO tri, Željezničar (Hrasnica) i Katarina po dva puta, dok je to jednom uspjelo Miri iz Prijedora.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'