Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 14:12 |

Državljanin BiH pokušao prokrijumčariti šest državljana Sirije iz BiH u Hrvatsku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. svibnja (FENA) - Policijski službenici Granične policije BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje u srijedu su prilikom izlaska iz BiH lišili slobode pedesetjednogodišnjeg državljanina Nizozemske J.V.D.B. jer ga potražuje Interpol Hag zbog kaznenog djela "zloupotreba droga i krivotvorenje novca" te ga predali službenicima Sudske policije Suda BiH.  

Istog dana, na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, na letu iz Stockholma, lišen je slobode tridesettrogodišnji državljanin BiH jer je kontrolom putne isprave utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog upućivanje na izdržavanje kazne zatvora, priopćeno je iz bh. granične policije.

Policijski službenici JGP Bijeljina su kontrolom Audija, registarskih oznaka SR Njemačke prilikom izlaska iz BiH na MGP Rača utvrdili da je vozač predočio falsificiranu vozačku dozvolu Republike Srbije. Protiv državljanina BiH K.A. (1984.), Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini bit će predano izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "falsificiranje isprave". Falsificirana vozačka dozvola privremeno je oduzeta. 

Pripadnici JGP Velika Kladuša će također protiv državljanina BiH D.S. (1869.) Tužiteljstvu BiH dostaviti izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje osoba".

Naime, službenici su operativnim radom utvrdili da je D.S. pokušao nezakonito prebaciti šest državljana Sirije iz BiH u Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'