Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.05.2018. 14:39 |

Merkel i Macron pozvali Izrael i Iran da budu suzdržani

FENA Internet

AACHEN, 10. maja (FENA) - Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvali si Izrael i Iran da budu suzdržani i da izbjegnu eskalaciju tenzija na Bliskom istoku, saopćio je portparol njemačke vlade, prenosi Reuters.

Izrael je saopćio da je napao gotovo svu vojnu infrastrukturu koju Iran ima u Siriji, a nakon što su iranske snage ispalile rakete na teroritoriju koju kontrolira Izrael. Merkel je u govoru prilikom dodjele prestižne nagrade „Charlemagne“ za jačanje evropskih integracija Emmanuelu Macronu rekla da je ovo „izuzetno komplicirana situacija“.

- Eskalacija u posljednjih par sati nam pokazuje da je ovo pitanje rata i mira. Sve što mogu je pozvati sve stane da pokažu suzdržanost - rekla je Merkel.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Orban i Macron sastaju se u Parizu uoči samita EU posvećnog pridruživanju Ukrajine bloku

Bećirović dobio podršku Macrona za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH

Plenković i Macron za zaštitu civila, uz jasnu osudu Hamasa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'