Najave     | 11.05.2018. 12:45 |

'Uspjeh u BiH (ne)moguća misija?' tema konferencije AIESEC-a

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Da li je uspjeh u Bosni i Hercegovini (ne)moguća misija, pitanje je na koje žele odgovoriti mladi ljudi, učesnici istoimene konferencije u Sarajevu, koja je najavljena za sutra. 

Konferenciju priređuje Globalna nevladina asocijacija AIESEC kao Youth Speak Forum, a mladim učesnicima,  studentima, srednjoškolcima, tokom jednog od planiranih panela pridružit će se i rektor Sarajevskog univerziteta Rifat Škrijelj, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Kemal Kozarić, novinarka i urednica Duška Jurišić te aktivista nevladinog sektora Damir Zeković.

Cilj jeste okupljanje što većeg broja mladih iz različitih krajeva kako bi izrazili vlastito mišljenje o aktuelnim problemima njihove generacije, ali i načinima rješavanja.

- Mladi ovdje imaju priliku da istaknu koji su to problemi s kojima se suočavaju te da zajedno s vršnjacima, timskim radom i iznošenjem ideja, dođu do rješenja tih izazova. Uz to, mladi će imati idealnu priliku da upoznaju AIESEC, njegove ciljeve, ideje i pravce. U skladu s ovogodišnjom temom Youth Speak Foruma „Uspjeh u Bosni i Hercegovini (ne)moguća misija?“, učesnici se ohrabruju da razmijene njihova mišljenja i o tome šta za njih predstavlja uspjeh - ističu iz AIESEC-a.

Planirani keynote govornici su: Elma Ferić Bojić koja je odbranila magistarski rad na Harvardu, a vratila se u Bosnu i Hercegovinu da bi tu živjela i radila te je danas profesorica na Burch univerzitetu; Sanja Fajfrić i Darko Šaravanja (Coca Cola), koji će govoriti o uspjesima, ali i preprekama te načinima prevazilaženja; Nejra Neimarlija Roić iz Instituta za razvoj mladih „Kult“ koja će govoriti o uspjesima i preprekama što su stajale na putu samog razvoja Instituta.

Youth Speak Forum je konferencija koja se sastoji od inspirativnih piča, kaynote govornika, panel diskusija, radionica i aktion spacea kao prostora za učesnike gdje mogu razvijati vlastite ideje i projekte bazirane na UN-ovim ciljevima održivog razvoja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta