Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 13.05.2018. 13:39 |

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH sutra u posjeti Trebinju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH Khaldoun Sinno boravit će sutra u posjeti Trebinju, gdje će se sastati sa gradonačelnikom tog grada, a zatim obići prostorije pravosudnih institucija i sresti se s visokim sudskim zvaničnicima.

U sklopu posjete, Sinno će položiti kamen temeljac za izgradnju nove zgrade u Trebinju u kojoj će, kada bude završena, biti smješteno Okružno tužilaštvo i Okružni i Osnovni sud.

Izgradnju Palate pravde u Trebinju u vrijednosti od 1,5 miliona eura finansira Europska unija. Ovim projektom će se poboljšati uslovi rada pravosudnih institucija, kako bi bili u mogućnosti pružiti bolju uslugu građanima BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Projekat predstavlja dio širih napora Europske unije u modernizaciji i rekonstrukciji sudova i tužilaštava širom Bosne i Hercegovine, kao jednog od načina da se podrži jačanje vladavine prava u zemlji. EU je u ovoj fazi izdvojila više od 7,5 miliona eura za rekonstrukciju devet pravosudnih institucija, koje će se provoditi u 2018. i 2019. godini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Na području Trebinja zaplijenjeno deset kilograma marihuane

Delegacija Ureda EU u BiH i ministar Velagić razgovarali o akcionim planovima u obrazovanju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'