Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 15:50 |

Nastavak saradnje u oblasti zaštite biodiverziteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Cilj danas održanog sastanka predstavnika Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) i Federalnog ministarstva okoliša i turizma bio je nastavak saradnje u oblasti zaštite biodiverziteta. 

Sastanku su prisustvovali federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i pomoćnik ministrice za okoliš Mehmed Cero, a uime GIZ-a direktorica Ureda za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Brigitte Heuel-Rolf, voditeljica sektorskog fonda ORF-BD Gabriele Wagner i projekt menadžer Azra Velagić-Hajrudinović.

Razgovarano je o aktivnostima i rezultatima projekta "Regionalna mreža za upravljanje informacijama o biodiverzitetu i izvještavanje", koji je u završnoj fazi realizacije te o nastavku saradnje i provođenju aktivnosti s ciljem unapređenja stanja u oblasti zaštite prirode i postizanja međunarodnih i evropskih ciljeva u ovoj oblasti.

U okviru ovog projekta urađena je procjena početnog stanja u oblasti upravljanja informacijama o biodiverzitetu i izvještavanju u BiH i jugoistočnoj Evropi, pripremljen je Priručnik za upravljanje informacijama o biodiverzitetu i izvještavanje u jugoistočnoj Evropi te je pokrenuta izrada baze podataka (liste) endemskih vrsta.

Novi planirani projekt bi predstavljao nastavak dosadašnjih aktivnosti usmjerenih na uspostavljanje i održivo upravljanje informacionim sistemom za biodiverzitet, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi  Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu predstavljene bh. kompanije koje su implementirale Zelene poslovne modele

U Brčkom prezentiran 'Ažurirani akcioni plan za inovacije u malim i srednjim preduzećima'

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'