Ekonomija     | 11.05.2018. 16:07 |

Mušić, Špago i Laketić posjetili Artech, proizvođača aluminijskih fasada

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Predsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Šerif Špago te ministar gospodarstva u Vadi HNŽ-a Željko Laketić posjetili su u petak Artech d.o.o. Mostar, poduzeće za projektiranje i proizvodnju aluminijskih fasada, prozora i vrata.

Po riječima predsjedavajućeg skupštine HNŽ-a Šerifa Špage, riječ je o redovitom obilasku novootvorenih lokalnih tvrtki i upoznavanju s njihovim kapacitetima, odnosno mogućnostima upošljavanja i planovima za budućnost.

- Čuli smo da je riječ o respektabilnoj tvrtki te smo se željeli upoznati s njihovim radom, mogućnostima i, naravno, dati im potporu u budućem radu - kazao je Špago.

Po riječima izvršne direktorice Artecha Belme Jugo, svoje goste upoznali su s proizvodnim kapacitetima i budućim planovima tvrtke, dodavši kako je riječ o manjoj tvrtci te da je im je cilj u budućnosti proširiti svoj asortiman proizvoda i plasirati ih svjetsko tržište.

Poduzeće je osnovano u ožujku 2016. godine kao projektni biro, a proizvodnja je pokrenuta u kolovozu iste godine. Od svog osnivanja poduzeće Artech d.o.o. Mostar izvozno je orijentirana i sto posto proizvodnje plasira se u inozemstvo.

Od studenog 2017. godine posjeduje i certifikat za sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, čija implementacija podrazumijeva pokrivenost kompletnog proizvodnog procesa kontrolnim točkama s ciljem eliminiranja i najmanjih mogućih grešaka.

- Trenutno je u poduzeću uposleno 53 uposlenika, ali kako nam je cilj proširenje proizvodnje i kontinuirani rast, bit će neophodno otvaranje još radnih mjesta - kazala je Jugo.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta