Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 15:38 |

Ramić u Čeliću - Izgradnja džamije za povratnike u Kovačevićima

FENA Saopćenje

ČELIĆ, 11. maja (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u posjeti povratnicima na području općine Čelić.

U okviru posjete Ramić je održao sastanak s općinskim načelnikom Seadom Muminovićem i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Čelić, a razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i budućim projektima u korist povratničke zajednice.

Ramić je posjetio povratničko selo Gajevi, u kojem su u toku završni radovi na izgradnji džamije za potrebe bošnjačke povratničke zajednice, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učestvovalo je u tom projektu, finansirajući u ukupnom iznosu izgradnju munare.

- Obišli smo radove na džamiji u Gajevima, koji pripadaju džematu Kovačevići. Mjesto broji oko 140 povratničkih domaćinstava. Zadovoljstvo je zajedničkim naporima raditi na izgradnji i jačanju povratničkim zajednica, a našim domaćinima, povratnicima u Gajevima, koji su nas srdačno ugostili danas neka je, kako kaže naš narod, hairli. Povratnici uvijek mogu računati na našu podršku - kazao je Ramić.

Razgovarano je o potrebama povratničke zajednice i mogućnosti dalje podrške kroz projekte Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a fokusirani interes je usmjeren na projekat završetka izgradnje moderniziranog vodovoda za zajednice u Koraju i Gajevima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović - Labib: Belgija važan partner na putu BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama

Delegacija Svekineskog narodnog kongresa u PSBiH - Jačati privredne i druge veze BiH i Kine

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo