Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 15:53 |

Berton: Srebrenica ima budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. maja (FENA) - Šef misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce G. Berton danas je u Srebrenici razgovarao s načelnikom Općine Srebrenica Mladenom Grujičićem, predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine općine Alijom Tabakovićem i Radomirom Pavlovićem.

- Razgovarali smo o raznim temama koje su se prevashodno odnosile na ekonomski razvoj, obrazovanje i drugo. Za nas je Srebrenica posebno mjesto koje ima svoju prošlost koja ne smije biti zaboravljena. Srebrenica ima i budućnost kojoj se svi trebamo okrenuti. Imali smo priliku da razgovaramo o konkretnim načinima kako pomoći Srebrenici. Mi imamo kancelariju u Srebrenici koja ima izuzetno dobru saradnju s načelnikom i njegovim saradnicima – izjavio je novinarima Berton nakon razgovora te dodao da je ovo njegova prva posjeta Srebrenici od kako je preuzeo dužnost šefa misije OSCE-a u BiH.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić iskazao je zadovoljstvo posjetom Bertona i istakao  da ima dobru saradnju s kancelarijom OSCE-a.

- Predstavili smo sve ono što smo radili u prethodnom periodu. Naša politika je usmjerena prema ekonomskom razvoju. Dosta vremena se posvećivalo prošlosti, a malo budućnosti. Naš cilj je da stvorimo ekonomske uslove da se stanovništvo koje ovdje živi zadrži, te da se stvore uslovi da se vrate oni koji su otišli - rekao je Grujičić novinarima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'