Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.05.2018. 12:50 |

Porodični dan u parku Hastahana uz druženje, sport, slikanje, muziku...

FENA

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Manifestacija pod nazivom "Sarajevo ljubavi moja" koja ima za cilj podizanje svijesti i inkluzije u društvu danas se održava u parku "Nijaz Duraković" - Hastahana, gdje se građani Sarajeva druže i provede vrijeme sa štićenicima zavoda koji se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama.

Druženje se odvija kroz razne sportske aktivnosti kao što su nogomet i košarka, zatim slikanje, pjevanje, muzika a za sve posjetioce obezbijeđena je besplatna hrana, sokovi, sladoledi...

Porodični dan je otvorio zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača koji je istaknuo da se ovim događajem nastoji ojačati duh zajedništva i solidarnosti. 

- Ovdje se družimo ležerno na porodičnim osnovama. Želimo da grad ima duh zajedništva i solidarnosti. 'Sarajevo ljubavi moja' je vjerovatno najljepša pjesma o grada i sada želimo pokazati simboliku što smo ponosni građani. Želimo da grad bude bolji i kvalitetniji, da obnovimo druženje - poručio je Drljača.

Dodao je da je važno da se gradu vrati dobri duh Sarajeva koji je simbol snage, moći i pozitivne energije.

- Znamo da je porodica osnovna ćelija društva a to je i ideja da bude ležerno druženje na kojem će biti prisutni svi, počevši od učenika, studenta, roditelja, svih onih koji pripadaju ovom gradu. Mi moramo graditi proces inkluzije i odnos prema osobama koje imaju poteškoće - naveo je ministar.

Rekao je da je prirodan proces da se čovjek prilagođava društvu ali i to da je smisao inkluzije da se društvo prilagodi svakom pojedincu i da osjeti da pripada društvu te u punom kapacitetu pruži svoje potencijale.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić naglasio je da je obećan kvalitetan sadržaj tokom Dana Općine Centar.

- Ovo je važna aktivnost. Raduje nas da su tu prisutni svi u dobnoj granici od tri do 93 godine. Radujemo se dobrom danu i preuzeli smo obavezu da ćemo ovdje u Hastahani stalno imati neke događaje. Važno je da se nešto događa i da ima ljudi - zaključio je Ajnadžić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Centralna banka BiH tvrdi da je zakonito stekla parcelu na 'Hastahani'

Centralna banka BiH razmatra izgradnju objekta na Hastahani

Javna rasprava o Hastahani danas u MZ Marijin Dvor

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'