Bosna i Hercegovina     | 14.05.2018. 12:16 |

Čović: Nema smisla više raspravljati o izmjenama Izbornog zakona

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 14. svibnja (FENA) - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako rasprava o izmjenama Izbornog zakona BiH više nema smisla.

- S obzirom da je Središnje izborno povjerenstvo prošloga tjedna proglasilo izbore, što se nas tiče, bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla i iste bi narušile sve demokratske odnose i principe - izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Čović nije htio govoriti o mogućim scenarijima nakon listopadskih izbora.

- Ostaje otvoreno pitanje kako implementirati izborne rezultate, ali ne pada mi na pamet nagađati kako će se neke pravne praznine popuniti nakon izbora - istaknuo je.

Što se tiče nastupa na općim izborima Čović je kazao da se osam stranaka HNS-a izjasnilo za zajednički nastup, s mogućnošću da stranke idu samostalno u pojedinim županijama gdje nije ugrožen hrvatski nacionalni interes, dok su se dvije stranke – HDZ 1990 i Hrvatska republikanska stranka (HRS) – opredijelile za samostalni nastup s mogućnošću zajedničkog nastupa na državnoj razini.

Čović je dodao kako s današnjim danom kreće proces odabira kandidata za izborne liste, a imena nositelja lista i kandidata HNS-a za državno predsjedništvo trebala bi biti poznata do kraja svibnja.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Krišto pisala visokim dužnosnicima EU u vezi s odlukom o izmjenama Izbornog zakona

'Pod lupom' - Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH sprječavaju dokazane izborne krađe i prevare

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo