Stranačke aktivnosti     | 14.05.2018. 13:49 |

Priopćenje za javnost Hrvatskog narodnog sabora

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. svibnja - Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora na danas održanoj sjednici zaključilo je kako rasprava o izmjenama Izbornog zakona BiH više nema smisla, jer je Središnje izborno povjerenstvo raspisalo izbore.

Predsjednik Čović je informirao Predsjedništvo o procesu vođenih razgovora za izmjene Izbornoga zakona BiH, Predsjedništvo je ostalo kod ranije donešenog jedinstvenog stava da legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim administrativnim razinama, nema alternative.

Na sjednici je razgovarno i o zajedničkom nastupu stranaka članica HNS-a na izborima gdje se osam stranaka HNS-a odlučilo zajedno ići na izbore, s mogućnošću da stranke idu samostalno u pojedinim županijama gdje nema nikakve mogućnosti ugroziti poziciju da nam drugi narod nametne političke predstavnike i gdje neće biti ugrožen hrvatski nacionalni interes.

HRS i HDZ 1990 ići samostalno na izbore, uz ostavljenu mogućnost zajedničkog nastupa na državnoj razini.

Predsjedništvo HNS-a od danas je krenulo u proces odabira kandidata za izborne liste te aktivno ušlo u izborne aktivnosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HNS BiH osudio „nerealne, maksimalističke zahtjeve“ političkih aktera

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom