Bosna i Hercegovina     | 14.05.2018. 14:11 |

U nastavku suđenja Bjeliću i drugima u sudski spis uložena izmijenjena optužnica

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Ulaganjem u sudski spis izmijenjene optužnice danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) nastavljeno suđenje Hasibu Bjeliću, Emiru Šariću i Feridi Hasić, koji se terete za organizirani kriminal u vezi s poreznom utajom i pranjem novca.

U skladu s ranijom najavom optužbe da će pristupiti izmjeni činjeničnog opisa optužnog akta, u nastavku suđenja u ovom predmetu je u sudski spis uložena izmijenjena optužnica, čiji su primjerci uručeni odbrani i optuženima.

Istovremeno, odbrana je zatražila dodatno vrijeme kako bi se mogla očitovati u vezi s izmijenjenom/preciziranom optužnicom.

Odbrana je, također, saopćila da nema dodatnih dokaznih prijedloga, tako da procesuiranje ovog predmeta ulazi u završnicu.

Optužnica Tužiteljstva KS, potvrđena početkom januara 2017. godine, Hasiba Bjelića, vlasnika benzinske pumpe "Umax Group" i Emira Šarića, vlasnika studentskog hotela "Emiran", tereti da su zastupajući kompanije "Special Security Vehicle Trading“ iz Dubaija i kompaniju "Munster LTD" sa Sejšela utajili porez, te da su zajedno s trećeoptuženom Feridom Hasić 'oprali' veći iznos novca.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. maj.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ispitivanjem svjedoka optužbe nastavljeno suđenje Ismetu Ibričiću zbog ubistva i pokušaja ubistva

Okončano ponovljeno suđenje Papiću za ratni zločin, izricanje presude 21. marta

Potvrđena optužnica protiv Zubčevića i drugih zbog zloupotrebe položaja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta