Regija     | 14.05.2018. 18:44 |

Todorić u blogu poziva Plenkovića na ostavku

FENA Agencije

ZAGREB, 14. svibnja (FENA) - Nakon što je potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u ponedjeljak zbog afere "Hotmail" podnijela ostavku, oglasio se na svom blogu Ivica Todorić poručivši kako je vrijeme da i hrvatski premijer Andrej Plenković podnese ostavku.

Todorić u blogu navodi kako objavljeni mailovi pokazuju da je Plenković o svemu bio informiran i imao punu kontrolu nad "procesom otimanja Agrokora".

"Svaki premijer svake demokratske zemlje odstupio bi istoga trenutka. Ovo je, premijeru Plenkoviću, neobranjivo. Svojim ste očito isplaniranim potezima Agrokor pretvorili u plijen privatnih interesa, postali ste Plijenković. A to, jednostavno, nije dopustivo", piše Todorić.

Bivši vlasnik Agrokora tvrdi kako je očito da su Dalić i "njezini iz Grupe Borg s Agrokorovim krticama" aktivno surađivali i mjesecima izuzimali službenu povjerljivu dokumentaciju, pa smatra kako tu ima posla i za Državno odvjetništvo, prenosi Hina.

Pritom posebno naglašava činjenicu da je bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak prije izglasavanja "lex Agrokor" imao prezentaciju u Vladi, a da je, kako otkrivaju mailovi, bio član "Dalićkine privatne tajne Grupe Borg".

"Mislim da nakon ovih novih činjenica Plenković mora podnijeti ostavku", poručuje Todorić i tvrdi da su Plenković, Dalić i "njihove grupe" nanijeli ogromnu financijsku i političku štetu, te posramili Hrvatsku.

"Isto tako znam da je ovo što rade Plenković, Dalić i 'grupe' duboko protuzakonito i nemoralno, te da svakim danom proizvodi štetu državi, HDZ-u, hrvatskim građanima i sve nas zajedno vodi u močvaru", zaključuje Todorić u svom blogu.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

DP predao kaznenu prijavu DORH-u protiv hrvatskog premijera Plenkovića

Plenković i Schmidt: Europski put ključan za stabilnost i prosperitet BiH

Milanović: Plenković mjerna jedinica za podvale, laži i manipulacije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom