Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.05.2018. 22:43 |

Rukometašice Jedinstva ne putuju na završnicu Kupa BiH u Grude?

FENA

TUZLA, 14. maja (FENA) – Rukometašice Jedinstva, trostruke viceprvkinje Premijer lige BiH i najbolja ekipa Tuzlanskog kantona i Tuzle u prošloj godini, po svoj prilici neće putovati na završnicu Kupa BiH u Grude.

Razlog je nedostatak finansijskih sredstava i potpuna nebriga nadležnih iz Gradske uprave prema najtrofejnijem klubu Tuzle poslije rata.

Nekolicina članova Upravnog odbora, tijela koje se dva mjeseca nije sastalo, pokušali su ličnim vezama osigurati oko 2000 maraka, koliko je potrebno da bi se otputovalo u Grude i sudjelovalo na turniru, ali nisu uspjeli.

- Pripremamo se kao da ćemo putovati, a sve su prilike da nećemo. Trošili smo vlastita sredstva, mnogi klubovi u gradu koji se bore za opstanak imaju veću pažnju od nas koji godinama reprezentujemo grad na najljepši način. Istrošen sam fizički i psihički i sve ovo više nema smisla. Bojim se da je ovo kraj Jedinstva – izjavio je za Fenu trener tuzlanskih rukometašica Elmir Grabčanović.

Dodao je da je ekipa jedva uspjela otići na posljednju prvenstvenu utakmicu u Ljubuški, a jedini obrok tog dana djevojke su imale u autobusu vraćajući se u Tuzlu.

U završnicu Kupa BiH koja se igra od petak, 18. maja, do nedjelja, 20. maja, u Grudama, pored Jedinstva plasirale su se Grude, Izviđača CO iz Ljubuškog i Mira iz Prijedora.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta