Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 10:26 |

Novi ministar nauke i tehnologije RS-a položio zakletvu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15. maja (FENA) - Novi ministar nauke i tehnologije Republike Srpske (RS) Alen Šeranić danas je na sjednici Narodne skupštine RS-a položio zakletvu.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović je prošle sedmice, po pribavljenom mišljenju predsjednika entiteta i Narodne skupštine, izvršila promjene u sastavu Vlade, tako što je umjesto Jasmina Komića, imenovala Alena Šeranića za ministra nauke i tehnologije.

Komić je imenovan za vršioca dužnosti direktora Zavoda za statistiku, na period do 90 dana. Prethodno je dosadašnja direktorica tog zavoda Radmila Čičković imenovana za v.d. direktoricu "Elektroprivrede RS-a“.

U parlamentu RS-a su razmotrene izmjene Izbornog zakona RS-a, koje se usklađuju sa zakonima o gradovima Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Doboj i Zvornik, koji su ranije bili općine.

Izmjene Izbornog zakona su predložene po hitnom postupku i zbog činjenice da je nekadašnje dobojsko neselje Stanari, u međuvremenu, steklo stutus općine.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova, po hitnom postupku.

Poslanici Narodne skupštine RS-a trebalo bi da razmatraju i rebalans entitetskog budžeta za ovu godinu u iznosu od tri milijarde i 424 miliona KM i veći je za 87 miliona KM od usvojenog budžetskog okvira za 2018..

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo