Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 10:41 |

Islamska zajednica u BiH osudila pokolj u Gazi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) – Islamska zajednica u BiH najoštrije osuđuje, kako ističe, brutalni pokolj demonstranata u Gazi.

- Nezamislivo je da se protiv nenaoružanih demonstranata koristi prekomjerna sila kakvoj smo svjedočili jučer i da se sve to dešava bez ikakve reakcije međunarodne zajednice - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH, javlja MINA.

- Stanovnicima Gaze koji se nalaze u velikom koncentracionom logoru sada se pokušava uskratiti pravo da mirnim putem protestuju protiv položaja u kojem se nalaze. Neprihvatljivi su i nasilni pokušaji da im se uskrati pravo da mirnim putem traže povratak na svoja stoljetna ognjišta s kojih su protjerani.

Najmanje što svi možemo uraditi jeste da dignemo svoj glas protiv toga da sila postane jedini argument onih koji ne poštuju bilo kakve međunarodne ili etičke norme - poručuju iz IZ u BiH. 

U znak solidarnosti s palestinskim narodom a prema instrukcijama reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića u džamijama IZ u BiH u petak će se nakon džuma-namaza klanjati dženaza u odsutnosti za žrtve pokolja u Gazi.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u BiH finansira pokretnu ambulantu u Gazi

Islamska zajednica: Podmetanja o navodnim 'terorističkim ćelijama' su zlonamjerna i tendenciozna

Projektom 'My Green Network' učenici medresa u BiH realizirali osam društveno korisnih projekata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta