Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 12:49 |

Muftija Fazlović : Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina

FENA

TUZLA, 15. maja (FENA) - Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je ramazansku poruku, povodom mjeseca posta, koji nastupa večeras u vrijeme akšama i trajat će do 15. juna, kada muslimani obilježavaju jedan od najvećih islamskih praznika, ramazanski Bajram.

Govoreći u značaju ramazana, muftija Fazlović je kazao da je to najodabraniji mjesec u Allahovom kalendaru.

-U njemu su nam date neizmjerne blagodati, a najveća je da svoju vjeru učvrstimo i da u njoj nađemo zadovoljstvo i smiraj. Stoga smo se pripremali da u ovom mjesecu doživimo puninu naše vjere i da je na djelu svakodnevno pokažemo - kazao je Fazlović.

Naglasio je da je vjera utemeljena na bogobojaznosti i dobročinstvu.

-Bogobojaznost (takvaluk) i dobročinstvo (birr) čine nas bližim i Gospodaru svjetova i ljudima. Uzvišeni je u Svojoj Knjizi kazao da voli dobročinitelje i da neće dopustiti da im nagrada propadne - dodao je.

Muftija Fazlović je poručio da je ramazan najljepši vrt ljudskih vrlina kojima će vjernici istinski težiti u danima posta.  

Istaknuo je da ibadet posta najbolje potiče da se više i iskrenije razmišlja o drugim ljudima i njihovim potrebama, a u tom mjesecu se, kako je, naveo srca smekšaju, a ruke dobročinstva bit će izdašnije.

-Neka nas post i drugi ibadeti ojačaju u našoj istrajnosti da bdijemo nad vrijednostima naših porodica, džemata i naše domovine. Neka naši iftari budu izraz našeg toplog i iskrenog odnosa s drugima i potvrda naše plemenite ljubavi i dobrote. Nemojmo zaboraviti siromašne, bolesne i sve one koji će se najviše obradovati našoj lijepoj riječi i plemenitom djelu - poručio je muftija Fazlović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović: Ramazanski ibadeti su nas duhovno ojačali

Mensur-ef. Ćehić: Ramazan prilika za obnavljanje naše duhovnosti i postizanje unutrašnjeg mira

Vahid ef. Fazlović: Neka bogobojaznost i plemenitost budu naša najbolja ramazanska opskrba (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'