Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 15:00 |

Hulusić razgovarao s premijerom Zoljem: Realizacija infrastrukturnih projekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) – Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić i premijer KS Adem Zolj, razgovarali su danas o brojnim infrastrukturnim projektima u čijoj realizaciji Zavod za izgradnju KS ima vrlo značajnu ulogu.

Razgovarano je o nastavku izgradnje V transverzale, kojom će naselje Čengić-Vila biti spojeno na Južnu longitudinalu, a ujedino to bi u budućnosti bila i funkcionalna veza južne longitudinale sa budućim gradskim autoputom.

Zavod za izgradnju KS već je osigurao sredstva za spajanje V transverzale s Južnom longitudinalom kod zgrada Bosmala.

Konkretni potezi dogovoreni su za nastavak izgradnje Južne longitudinale, a dio trase ove saobraćajnice će od pekare AS do zgrada Bosmala biti preprojektovan kako bi se osigurala ažurnost u projektnoj dokumentaciji i bolja funkcionalna povezanost s V transverzalom.

Prema zaključku sastanka, kojem su prisustvovali i ministar saobraćaja Mujo Fišo, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS Hamdija Efendić i predstavnici Direkcije za puteve KS i Općine Novi Grad, Zavod za izgradnju će, u međuvremenu, na ovoj trasi rješavati imovinsko-pravne odnose.

Vezano Južnu longitudinalu, u izradi je projekt izmještanja zgrade na Grbavici, koja se nalazi na trasi buduće saobraćajnice, a pristupa se i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, saopćeno je iz Zavoda za izgradnju KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izdvojeno 570.000 KM za sanaciju klizišta i opremanje službi Civilne zaštite u općini Vogošća

Hulusić-Sastanak s predstavnicima Koordinacionog odbora boračkih organizacija KS

Langof: Glavni uzrok pojave klizišta nelegalna gradnja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo